2010. november 6., szombat

Kutyus és a házikója




Filcből készült kiskutyával és hozzá nemezelt gyapjú pulcsiból készült házikóval gyarapodott az itthoni játék készlet.:) Házikó saját ötlet alapján készült és örömmel tapasztaltam, hogy jól bevált. Van tartása és a kutyus is bele tud bújni, ha éppen aludni szeretne egyet.:)) Janka legújabb kedvencei természetesen.:)

8 megjegyzés:

timka írta...

Szia,
nagyon helyesek az országod lakói:)
A gyapjú alapján tévedtem ide, és azt szeretném megtudni, hogy lehet gyapjú pulcsit filcesíteni meg nemezelni? Nagyon bonyolult?:)
köszönöm szépen!

Hella írta...

Szia Timka!
Köszönöm, örülök, hogy tetszenek.:) Egyáltalán nem bonyolult, én úgy szoktam csinálni, hogy a pulcsikat beteszem a mosógépbe szappanpehellyel, és elindítok egy 40 fokos normál mosást. És ha nem elég nemezes a végeredmény, újra ugyanezt megcsinálom. De lehet, hogy ha magasabb hőfokon mosnám, jobban összenemezelődne, majd kipróbálom úgy is.:)

Csilla írta...

Szia!

Nagy böngészésben jutottam el Hozzád és még nagyobb fejvakarások után döntöttem az írás mellett. Annyi nagyon szép dolgot kötöttél és nekem szívemcsücske a kötött ló, meg is találtam a leírást interneten, de anyuval akárhogy is néztük, olvastuk, próbáltuk megfejteni, nem tudtuk, kettőnk közül én vagyok az, aki ismerkedik vele és anyu az, aki mögött már számtalan kötött ruhadarab van, de nem megy... Olvastam, hogy részben fejből részben minta szerint csinálod, nekem nem menne, anyu elmondja hogyan és én megkötöm, eddig a pályám csúcsa egy kötött, két darabból álló lapos maci...:D Érdeklődnék, hogy milyen könyveket ajánlanál nekem, alapokkal rendben vagyok, inkább az állatkák érdekelnek, és amit írtál a lovas bejegyzésednél Gyöngyvirágnak, megkérdezhetem, hogy a forrás magyar-e, mert külföldit másik lóból találtam, csak se kínaiul, se angolul nem tudok. Köszönöm a válaszokat, eddig próbáltam önerőből megyegetni, de úgy tűnik szükségem van segítségre és nincs a környezetemben olyan, aki ezen a téren segíteni tudna. Sok szép munkát kívánok és amilyen gyakran tudok, jövök nézelődni, mert tényleg nagyon jó dolgok kerülnek ki a kezeid közül!:)

Csilla

Hella írta...

Szia Csilla!
Kötött manók, babák találhatók ebben a könyvben:
Thomas és Petra Berger: Manókészítés
Ez egy sorozatban jelent meg, eddig 4 kötet, és érdemes a többit is megnézni, abban is előfordulnak kötött állatok, így hirtelen most a húsvéti részre emlékszem konkrétan,hogy van benne. Alkotóműhely a sorozat neve.
Aztán a legelső bejegyzéseim egyikében van egy link egy könyvről, abban a kötött nyuszi leírása van meg, meg sok egyéb játék, de azok nem kötöttek.
Nem tudom, lóügyben milyen oldalt találtatok, én itt találtam a leírására:
http://www.kreativ-kezimunka.com/gyerekeknek/allatok-figurak/55-kotott-allatkak.html
Illetve eszembe jutott még egy könyv: Tracy Chapman Kötött játékok című könyvében is sok kötött állatka van, na abból én még nem dolgoztam, csak megvan.:)
Remélem, segítettem. Sok sikert és jó kötögetést!:))

Csilla írta...

Szió!

Igenigen, azt a lovat találtuk meg, és nekünk kínai, most újságolom anyunak, olvassa át sokadjára, és nem értjük...:( Kezdve ott, hogy szemfelszedés, na de honnan? És hogyan? Megkötötted az alapján és milyen jó lett, és á, azt hiszem elgondolkodom ezen a kötögetésen, vagy Teddy laposmackó tömeggyártásba kezdek...
A könyveknek utánanézek, hátha ha látom, akkor még van valami remény számomra, bár kétlem. Köszönöm szépen a sok segítséget!

Hella írta...

Csilla, sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni. Azért remélem, sikerül egyszer megkötni azt a lovat.:)

Mesi írta...

Nagyon édes ez a kutyus!
:-)

Hella írta...

Köszi, Mesi!:)