2010. november 22., hétfő

Adventi vásár


Ha szeretnétek találkozni Meseország kis lakóival, gyertek el! :)

2010. november 14., vasárnap

Egy kosárnyi gyümölcs
Rendelésre készültek ezek a horgolt gyümölcsök és a csigabiga, a gomba meg csak úgy.:) Jó nagyok lettek, már ami a gyümölcsöket illeti, de ennek oka is van, nevezetesen az, hogy így belefért egy-egy kindertojásból készült csörgő mindegyikbe. Kár, hogy a képen az nem látszik, milyen jót lehet vele csörögni.:)

A gombának is van egy érdekessége, mégpedig az, hogy a tönkje hajdinával van tömve, csak a kalapjában van gyapjú, így könnyen megáll a lábán és nem borul fel. Ráadásul olyan jó érzés fogdosni, nyomkodni.:)

2010. november 6., szombat

Kutyus és a házikója
Filcből készült kiskutyával és hozzá nemezelt gyapjú pulcsiból készült házikóval gyarapodott az itthoni játék készlet.:) Házikó saját ötlet alapján készült és örömmel tapasztaltam, hogy jól bevált. Van tartása és a kutyus is bele tud bújni, ha éppen aludni szeretne egyet.:)) Janka legújabb kedvencei természetesen.:)

2010. november 2., kedd

Kisállatok és egy gombaházikó


Hoztam egy pár képet az elmúlt időszakban készült dolgokról. Nem nagyon kedvezett az elmúlt 2 hónap az alkotásnak számomra, ezért ez a hallgatás. De most elhatároztam, hogy változtatok ezen, hiszen rengeteg tervem van, szeretném megvalósítani őket. Remélem, mostantól sok mindent tudok majd nektek mutatni.:)


Ez a horgolt gombaházikó is a napokban készült el egy kislánynak ajándékba. Ahogy láttam, nagyon örült neki és rögtön lakója is lett. Na, nem az egérke, aki a képen van, mert ő Jankáé, csak megnézegette a házikót belülről is, hátha ő is szeretne egy ilyet. Aztán úgy gondolta, jó lesz neki az, ami már van. :)A béka és a teknősbéka is mostanság készült Janka kifejezett kérésére. Most még nagy kedvencek, aztán gondolom ők is beállnak a sorba a többiek közé. Mert hogy Jankának van 2 textil cicája, ők az örökös első számú kedvencek, aztán amikor készülnek az újabb állatok, akkor átmenetileg ők is azzá válnak, majd pár nap múlva, mikor kijátszotta magát velük, újra a cicák lesznek a fő kedvencek. :)


Végül pedig az előző bejegyzésben emlegetett halacskákat és elefántokat is megmutatom, ezeket Janka varrta, én csak minimálisan segítettem neki a hímzőfonal befűzésében, az eldolgozásban, meg összevarrás előtt pár öltéssel összeférceltem, hogy ne csússzon el a két réteg anyag.