2010. augusztus 17., kedd

Fonalfestés növényekkel


Anna babánál már írtam, hogy a haját vöröshagyma héjjal festettem meg. Festőlébe tettem ugyanakkor több fonalat is, mert szerettem volna egyrészt kipróbálni, milyen színeket tudok festeni természetes anyagokkal, másrészt pedig szükségem volt különféle színű babahajra, ha már egyszer babákat szeretnék varrni.:) A legjobban szőkét szerettem volna, mert Anna babának csak ilyen aranyszőke hajat tudtam elképzelni.

Tehát volt itthon 4 motring nyers pihe-puha tolnai merinógyapjú fonalam, amit muszáj volt különböző színekben megfestenem.:) A képeken a jobb oldali 3 motring fonal vöröshagymahéjjal festődött, így lett kétféle szőkém és egy vörös fonalam. A sötétebb barna festőlevébe dióburkot főztem meg.

Egyikbe se tettem fixálót, a diós festésbe nem is nagyon kell, de remélem, hogy a vöröshagymásak is szépek lesznek sokáig. Másfél éve festettem hasonló vöröset és a színe azóta sem fakult ki, ezért bízom benne, hogy talán most sem fog, de azért legközelebb bevetem a sosem használt fixálómat is, hátha úgy még szebbek lesznek.:) A hétvégén pedig már nézegettem az útszéli bodzabokrokat, mikor érik meg a bogyó rajtuk, hogy kipróbálhassam a bodzával való festést is.:)

12 megjegyzés:

Móni írta...

Gyönyörűek lettek a fonalaid, és köszönöm az infókat! A bodzával már én is szemezgetek egy ideje, most már jól megért, ki kellene próbálnom. Azt is főzni kell?

csutkailda írta...

Gyönyörűségesek lettek.
Én is pont bodzával készülök festeni......persze csuhét. :)))

Tündérlátta írta...

Nagyon szép színeket sikerült elővarázsolnod!! Nagyon szeretek festegetni én is.

micuska írta...

Ó, de szépek! Már érzem bennük az ősz érintését is.

Hella írta...

Móni, köszi és szívesen. Nincs nagy tapasztalatom benne, eddig összesen 3* festettem növényekkel, ezért sok okosat se tudok mondani.:) Bodzát is főzni kell, kb. 1 órát.

Hella írta...

Csutkailda, örülök, hogy tetszik. A csuhé is biztos nagyon szép bodzával festve.:)

Hella írta...

Tündérlátta, én is szoktam csodálni a te festéseidet is.:)

Hella írta...

Marcsi, köszi.:) Tényleg jó kis őszi színek így együtt.

King.art írta...

Hella, ez a vörös!!! Hát dobtam itt a székben egy hátast. Mikor is mehetek megnézni személyesen és infokat szerezni? ugyanis nekem is van itt néhány gombóc fonalam :D

Lilla írta...

Nagyon szépek a munkáid! Nézz be kérlek a blogomba, vár rád egy díj! :)

Bea írta...

Nagyon ügyes vagy, tetszenek a dolgaid. Gratulálok.

Hella írta...

Kinga! Na, majd megbeszéljük.:) Addig is gyűjtögesd a vöröshagymahéját, mert nagyon sok kell hozzá, én meg elhasználtam hozzájuk az összeset, amim volt.

Lilla! Köszönöm, nagyon kedves vagy, hogy gondoltál rám. :)

Bea, köszi, örülök, hogy tetszenek.:)