2010. május 23., vasárnap

Horgolt labdák


Az almák horgolása közben határoztam el, hogy ha azokat befejezem, labdákat fogok készíteni. Ugyanis amikor az almákat horgoltam, és még nem dolgoztam el a végüket, hanem hosszabb szálak lógtak róluk, Janka megfogta őket és elkezdte pörgetni nagy örömmel. Ekkor született az ötlet, hogy akkor csináljunk ilyen labdákat, amivel így lehet játszani, és ekkor hirtelen rájöttem, hogy láttam én már ilyet valahol képen, csak nem értettem, minek is lóg az a hosszú madzag a labdán. Aztán amikor meghorgoltam a labdákat, eszembe jutott az is, hogy gyerekkoromban nekem is voltak időnként hasonló labdáim, amiket mindig valamilyen vásárban vettünk, és milyen jókat játszottam vele én is. Persze azok nem horgolva voltak, hanem valami egyszerűbb kivitelezéssel készültek, de nem emlékszem pontosan hogyan. De a lényeg, hogy most elkészültek ezek a labdák, és Janka milyen jókat játszik velük. Meg persze apa is és anya is időnként.:-))

Ugyanabból a színátmenetes pamut fonalból horgoltam őket, és azért különböznek mégis egymástól mintában, mert az egyiket rövidpálcákkal horgoltam, a másikat meg félpálcákkal. Gyapjúval vannak tömve, így nem túl nehezek, mégis jól lehet pörgetni őket, és jóóóó messze szállnak, pedig csak kis lendületet adtam nekik, de így is az egyik messze az utcán kötött ki, a másik meg a háztetőn. Na ekkor fejeztem be a dobálást, nehogy fenn akadjanak végül a fákon. :-))

6 megjegyzés:

Anna írta...

Nagyon vidám minden, amit készítesz. Karácsonyfadísznek sem lennének utolsók ezek a labdák:)

Hella írta...

Köszi, örülök, hogy tetszik.:-) Jó ötlet a karácsonyfadísz is.:-) Én is gondolkoztam már hasonlón.

Zorka4 írta...

Elképzellek, ahogy feldobod a tetőre a labdát és utána mászol :D
No, szóval tök jók a labdák, régen mi is játszottunk ilyesmikkel, csak az gumin volt és ha nem vigyáztál, jól orrba vágott :)

Hella írta...

Tetőről szerencsére legurult.:))
Tényleg gumisak voltak azok a régi labdák.:)

Kri írta...

Igen gumisak voltak. Nem az volt a similabda?

Hella írta...

Kri, azt hiszem, igen.