2010. március 10., szerda

Első

Úgy gondoltam, először írok egy kicsit arról, miről is fog szólni ez a blog. Szeretném bemutatni itt az én kis kézműves játékaimat. És mivel sok mindent szeretek csinálni, ezért persze nem csak játékok lesznek, hanem minden, amit elkészítek, de azért többségében játékok.

Nagyon kedvelem a természetes anyagokat, a kötött-horgolt játékok mindegyikét tiszta gyapjú vagy tiszta pamut fonalból készítem, és gyapjúval tömöm ki őket. Ugyanúgy a varrott játékokat is természetes alapanyagból készítem és gyapjúval tömöm ki azokat is. A labdákat nemezelt gyapjúpulcsiból készítem. A játékok közt vannak teljesen egyediek is, amiket teljes egészében én találtam ki, van, amelyikről még mintát se készítettem, tehát két egyformát se tudnék belőle elkészíteni emiatt. Amit minta alapján készítek, általában azt se úgy készítem pontosan, ahogy az le van írva, tovább gondolom, alakítgatom addig, amíg az enyémnek nem érzem...

Mostanában leginkább kötök, horgolok és kézzel varrok, de a terveim közt van még sok minden más is, amiket, ha elkészülnek szeretnék itt bemutatni. Remélem, hogy hasonló örömmel fogadjátok ezeket az én játékaimat és mindenféle egyebet, amilyen szeretettel én készítettem őket.

9 megjegyzés:

Mária írta...

Kedves Hella!
Gratulálok a kezdő oldalhoz.
Nagyon szépek a munkáid és a fotók is jól sikerültek.
Sok sikert...!

Gabi írta...

Szívből gratulálok én is! Biztos, hogy sűrűn benézek ide, szívem-lelkem melengeti az ilyen szép kézműves munka. Kívánom, hogy a vásárlóid elégedetten távozzanak Meseországból!

micuska írta...

Akkor mostantól itt gyönyörködünk a csecsebecsékben...
Megvagy Gabi!
Hella! Nézd meg a profilomat, mert valamiért nem jeleníti meg az avataromat.
Esetleg, ha átkukkantasz a horgo-blogba, felismersz.

Hella írta...

Sziasztok! Köszönöm a kedves szavakat.:-)

Marika, nem tudom, miért nem jelenik meg a profilképed, elvileg meg kéne neki, mert úgy van beállítva. Szerintem. De mivel annyira nem értek hozzá, lehet, hogy mást is kellene még állítani, mint amit én gondolok...

micuska írta...

Siekrült! Túl nagy volt az eredeti kép.
Hella! Mindent fel fogsz rakni, vagy évszakonként és ünnepkörönként változnak majd?

Hella írta...

Örülök, hogy sikerült.:-)
Ide a blogba folyamatosan szeretném feltenni,amiket éppen akkor készítek, a Picasás webalbumokban pedig ott van külön albumokban csoportosítva minden. (Vagyis amiről nem felejtettem el képet készíteni.) Most majd csinálok egy húsvéti albumot is, ha már lesz miről készíteni képeket. :-)

Névtelen írta...

Szia Hella, szívmelengetően lélekkel teli játékokat készítesz! Csodás karácsonyi ajándék volt a kislányomnak Mogyi a mogyorószín horgolt paci, nagyon sokat játszik vele azóta is... :)

Hella írta...

Szia Dzsudzsi, nagyon örülök neki, hogy a kislányod így szereti a lovacskát.:-)Olyan jó ezt olvasni.:-)

Gabi írta...

Hol vannak az újabb munkák, Hella? :-)
Naponta benézek ide, és mindig várom az új mesecsodákat. :-)