2012. október 31., szerda

CicusokHa már a régebbi munkáimnál tartok, hoztam őket, ezeket a filccicákat, akik ugyan elég régen készültek, de itt a blogban még ők se lettek bemutatva, ahogy még 1-2 másik állatka sem. De most már majd sorban jönnek ők is. És majd persze az aktuálisan elkészült állatok is, ugyanis épp mostanában ilyen aranyos kis filc állatkákat készítek, azért is lett kedvem őket feltölteni ide most, mivel az újakról még nincs kép, de majd hamarosan lesz. :-)

2012. október 26., péntek

Horgolt csészékEzek a képek se mostanában készültek. Sőt, ha jobban belegondolok, még ezt a blogot se indítottam el, amikor ezeket a kis csészéket, szamócákat készítettem. Legelőször ilyen színátmenetes gyapjúfonalból horgoltam a csészikéket, (mint ahogy az első képen látszik) aztán egyszer gondoltam egyet és kipróbáltam pamut fonalból is. Annyira bejött, hogy azóta csak abból készítek. :-)

2012. október 24., szerda

Teázós és szamócázós

Ebben a bejegyzésben egy nyári munkámat láthatjátok, csak hogy azok se maradjanak el. :) Egy újabb horgolt teáskészlet és szamócák. Valószínű össze-vissza fogok így ugrálni a következő pár bejegyzésben is, mármint időben.
Aki járt mostanában a galériában, annak ezek a képek ismerősek lehetnek.
 A kis terítőt is én horgoltam még tavaly, ezeken a képeken sajnos nem nagyon látszik a mintája, (nem az volt a lényeg:)) pedig nekem nagyon tetszik, meg hogy színátmenetes a fonal is. Ovibálra készült pár társával együtt, az óvónők dekorálták az asztalokat ilyen szép kis horgolt terítőkkel. Kinga is horgolt párat. :) Gyönyörűek voltak, és izgalmas volt végig nézni, ki milyen mintákat talált, miket készített. :)

2012. október 22., hétfő

CeruzatekercsekEzek a ceruzatekercsek is mostanában készültek. Jankáé annyira megtetszett a szomszéd kisfiúnak, hogy ő is kért egyet, övé lett az első képen lévő békás, ebben már a vonalzón kívül egy radírnak is hagytam helyet, bár ez a másik békás ceruzatekercsen látszik jobban. A második békásat pedig azért varrtam, mert a kisfiú barátjának is megtetszett, így ő a szülinapjára kért egyet. :-)

2012. október 12., péntek

Babácska

Ez a babácska készült legutóbb, mely éppen most utazik új otthonába. Remélem, tetszeni fog a kedves megrendelőnek. :-) Két ruhája is van neki: egy szoknya hozzá illő virágos hajpánttal, ha nagyon csinos szeretne lenni, és egy kertésznadrág csínytevésekhez. :))

2012. október 11., csütörtök

Meglestük az egyszarvút.:-)

Láttunk a kertben egy egyszarvút, aki éppen enni készült. Kedvence, a szamóca volt előtte egy kosárban. Jól nekikészült, le is ült, hogy kényelmesen, jó étvággyal egye meg az uzsonnáját. Kiválasztott egy szép helyet a virágok mellett, mi pedig így kaptuk őt lencsevégre a délutáni napfényben. :))

(Teljesült a vágya a kisasszonynak, igaz, a hímzést lefelejtettem a fenekéről, de még lehet, hogy utólag bepótolom. :-))

2012. október 9., kedd

1.osztály

Maradjunk még mindig az iskolakezdésnél, ugyanis nem csak Jankának készült ez meg az erre a jeles alkalomra, hanem az egész 1. osztálynak is. Ugyanis történt, hogy a tanítónénijük kedvesen megkért, hogy készítenék pár dolgot, amire szükségük lenne, én pedig szívesen elvállaltam.

Az első, amit kért, egy kis táblácska, ami az osztályterem ajtaját díszíti és egyben mutatja, hogy itt találhatók az elsősök. :)  Jó sokat agyaltam rajta, amíg kitaláltam ezt az összeállítást a tulipánokkal, pedig nem is olyan nagyon különleges, de valamiért nem jutott az eszembe, csak az utolsó pillanatban.
A következő munkán, a zsepi vagy wc-papír tartón szintén sokáig gondolkoztam, mi legyen, hogy legyen, aztán végül is emellett a Tildás tartó mellett döntöttem, szintén tulipánnal díszítve.
Eddig még nem gondoltam végig a koncepciót, hogy tulajdonképpen lehetne egy tulipános összeállítást készíteni, ez a gondolat csak ezután ugrott be, amikor a naplóborítót készítettem és megbeszéltük a tanári asztalra készülő terítő anyagát, hogy melyikből legyen. De akkor már szerencsére összeállt a kép a fejemben, és a naplóborító és a terítő is gyorsan elkészült.

Így született meg végül ez a tulipános kollekció az elsősöknek. :)
(zárójelben írom, hogy 12 gyerkőc van az osztályban, 12 kis tulipán díszíti a naplóborítót, és 12 tulipán a terítőt. Félig szándékosan, félig véletlenül. :-)) 


 

 2012. október 3., szerda

Iskolatáska project :-)

Hogy valami aktuálisat is mutassak így év elején Piroska Pöttyöske után, hoztam nektek Janka iskolatáskáját. 
Aminek az elkészítése elég nagy feladat volt számomra, mivel varrni nem olyan régóta kezdtem, bár igaz, van némi előképzettségem, csak éppen nem ezen a téren. Ráadásul szabásmintát se találtam sehol hozzá olyat, ami tetszett volna, leírást pláne nem, úgy hogy muszáj volt nekem kitalálni hogyan is csináljam. Időnként értekeztünk Kingával, hátha okosabbak leszünk ketten, mivel ő már varrt magának ilyen szép táskát. (Én is, csak én még nem fejeztem be teljesen. De ami késik, nem múlik. :)) 
Szóval végül is azt hiszem, elég jól sikerült, bár már az elején az anyagválasztás közben majdnem megőszültem. :) Mivel van nekem egy lányom, aki lovat akart, meg rózsákat, meg rózsaszín vagy piros legyen, így hát több anyagboltban is voltunk, mindegyikben legalább kétszer is, mire sikerült összekombinálni úgy, hogy neki is tetsszen, nekem is, (mert azért az sem mindegy:)) árban is megfeleljen, és az anyag is elég legyen belőle. Ja, és még a kiegészítőkre is jusson belőle. 
Így sikerült végül ezt a lovas, szamócás, rózsás-kockás piroska táskát és egyebeket megalkotni. :-) 
Köszi Kinga itt is a segítséget! :)
 
Lovak a szamócásban - iskolatáska előlről...

...és hátulról. :-)

Oldalt,

és belül, nagy zsebekkel. :-)Tisztasági csomag és uzsis zsák, természetesen lovakkal.


Tolltartó, vagyis ceruzatekercs, persze, hogy szamócával. :-)

A boldog tulajdonos iskolába indulva :-)

És a tornazsák egyik oldala...

...és a másik, mivel ide is ló, oda is, de nem ugyanolyan ám. :-))