2011. február 28., hétfő

Napsugár


Új horgolt kisautó készült, ezúttal a nyár színeiben: napsárga, narancs és sötétzöld színekben. Velem együtt ő is alig várja már a meleg napocskát és a jó időt, amikor is jókat lehet kirándulni a zöld erdőkben, zöld mezőben. :)) Egyelőre a boltban várja, hogy egy kisgyerek barátjává fogadja.:)

2011. február 24., csütörtök

Mályva és narancs






Az előző készlet után készült még egy másik is: más formák, más színek, más hangulat. Őket is megtalálhatod a Meskán. :)

2011. február 22., kedd

Teaidő










Megint horgoltam teáskészletet és kis tálakat, hozzá vidám meleg színű fonalakat választottam, mert olyan jól esik most ránézni ebben a hidegben. Nekem a nyarat juttatja eszembe, amikor forrón süt a nap és érik a szamóca.:))
Ahhoz a képhez a beállítást, amelyiken a szamócák a kis csészékbe vannak állítva, Janka készítette, én már csak fotóztam, mert ragaszkodott hozzá, hogy úgy is fényképezzem le. Hát nekem magamtól eszembe se jutott volna a csészékbe tenni a szamócákat, de olyan jók lettek, hogy úgy döntöttem, megtartom.:))
A készlet megtalálható a boltban, hátha másnak is megtetszik.

2011. február 15., kedd

Dinó és pillangó

Az előző szülinapos bejegyzésben ígértem, hogy megmutatom a dinókat közelebbről. Hát akkor most jöjjenek ők:

Stegosaurus

Brachiosaurus

Nem tudom, milyen fajta:)



 Az első két képen látható dinók saját tervezésűek, egy dinós könyv adta az alapot, onnan lestem ki, melyik hogy néz ki. Eddig nem igazán volt róla fogalmam, most már kicsit műveltebb vagyok dinóügyileg.:) A narancssárga dinó mintáját még régebben mentettem le valahonnan, sajnos már nem emlékszem, honnan, de az eredetije valami japán minta volt.

Még a pillangószárnyakról is készítettem közelebbi fényképeket, és Janka kis barátnője is annyira aranyos volt benne, hogy muszáj volt megörökítenem.:) (Egyébként neki készült annak idején Anna baba.)



2011. február 10., csütörtök

Pillangó

Hétfőn szülinapoztunk. Janka 5 éves lett. Mivel gyakran "öltözik" pillangónak, (egy párnát kellett rákötni ilyenkor a hátára:)) jött az ötlet, hogy készítsek neki pillangószárnyat és hozzá csápokat.(Mert valahogy azt is mindig meg kellett oldani, több kevesebb sikerrel.) 
Nagy siker volt.:)) Nagyon tetszik neki, és bevallom nekem is. Felpróbáltam én is, (Janka kérte) és eszembe is jutott, ha egyszer netán jelmezbálba mennék, lehet, hogy én is pillangó leszek.:))
A második képen a kezében 3 filcdinó látható, ezeket is én készítettem, mert dinót is szeretett volna már régebb óta. Legközelebb hozok róluk közelebbi képeket is, jópofák lettek szerintem.:)